مقاله دونی

هر چی سوال داری این جا جواب میدیم

مقاله دونی

هر چی سوال داری این جا جواب میدیم

  • ۰
  • ۰

یکی از رایج‌ترین عمل زیبایی بینی، جراحی پیوند غضروف به بینی برای بهبود شکل بینی و تغییر شکل آن است. از پیوند غضروف برای رفع ایرادات باقی‌مانده از جراحی پیشین در بینی با استفاده از بافت طبیعی بدن خود بیمار نیز استفاده می‌شود. این بافت از قسمت‌های مختلف بدن مانند گوش‌ها، دنده‌ها و تیغه‌ی بینی می‌تواند، برداشته شود.

رینوپلاستی غضروف

در ابتدا به تعریفی جزئی از غضروف می‌پردازیم. غضروف در واقع یک نوع بافت و یا ماده پیوندی موجود در قسمت‌های مختلف بدن است که با وجود انعطاف‌پذیر بودن حالت سفتی و سختی خود را نیز دارد. نوک بینی و تیغه بینی و هم‌چنین نیمه پایینی بینی از غضروف ساخته شده‌اند. غضروف‌های پیوندی برای بهبود شکل بینی و ترمیم بافت‌ها در جراحی بینی استفاده می‌شوند. در صورتی که این غضروف‌ها از خود فرد بیمار برداشته شوند؛ به نام غضروف‌های پیوندی خودی یا اتولوگوس شناخته می‌شوند. از رینوپلاستی غضروف برای تقویت غضروف بینی نیز در صورت ضعیف بودن نوک بینی و غضروف‌های آن ناحیه استفاده می‌شود. عواملی مانند افتادگی نوک بینی، ژنتیک، برش بینی در طی جراحی‌های مختلف بینی، اتفاقات ناگهانی که موجب آسیب به غضروف بینی می‌شود، موجب ضف در غضروف بینی خواهند شد. بیشتر افرادی که دارای افتادگی نوک بینی هستند، پیوند غضروف به بینی را برای بالاتر رفتن نوک بینی خود انجام می‌دهند.

 

پیوند غضروف به بینی

کاربردهای رینوپلاستی غضروف

  • کوتاه بودن نوک بینی
  • وارد شدن آسیب به پره‌های بینی و ایجاد مشکلات تنفسی در صورت بزرگ کردن سوراخ‌های بینی
  • کاهش قوس بینی
  • تقویت ساختار بینی
  • استحکام بینی
  • از بین بردن فرورفتگی‌ها و کجی بینی
  • برجسته کردن نوک بینی
  • لیف افتادگی نوک بینی
  • بزرگ کردن نوک بینی
  • باریک بودن بیش از حد بینی
  • در صورت داشتن مشکلات تنفسی پس از جراحی زیبایی بینی

انواع غضروف‌های پیوندی

جراح بینی از انواع مختلفی از غضروف‌ها برای پیوند می‌تواند استفاده کند که مهم‌ترین آن‌ها شامل غضروف تیغه بینی، غضروف‌های لاله گوش، غضروف‌های دنده خود فرد، غضروف‌های اهدایی و غضروف‌های مصنوعی هستند. در ادامه به بررسی هر کدام از این غضروف‌های پیوندی خواهیم پرداخت.

رینوپلاستی غضروف با استفاده از غضروف تیغه بینی

در صورتی که بتوان از غضروف تیغه بینی برای پیوند به بینی استفاده کرد جراح بینی همین بافت غضروفی برای جراحی پیوند غضروف به بینی را انتخاب خواهد کرد چرا که هماهنگی بیشتری با بینی داشته و گرافت این ناحیه به راحتی جوش خواهد خورد.

پیوند غضروف به بینی با استفاده از غضروف لاله‌ی گوش

در صورتی که غضروف تیغه میانی بینی برای پیوند قابل استفاده نباشد از غضروف گوش برای این کار استفاده می‌شود. در واقع دسترسی و برداشتن غضروف گوش بسیار راحت‌تر از قسمت‌های دیگر بدن است و دچار تغییر شکل و بدفرمی گوش نخواهد شد. از پیوند غضروف لاله‌ی گوش فقط برای جراحی ترمیمی بینی به دلیل ناچیز بودن آن استفاده می‌شود. برای برداشت غضروف گوش یک برش کوچک در ناحیه‌ی داخلی لاله‌ی گوش ایجاد شده و غضروف آن ناحیه برداشته می‌شود. برای اینکه پس از برداشت غضروف گوش ظاهر هر دو گوش با هم یکی باشد از گوشی که برآمدگی بیشتری نسبت به آن یکی دارد غضروف برداشته خواهد شد.

پیوند-غضروف-2

پیوند غضروف به بینی با استفاده از غضروف دنده‌

در صورتی که برداشت غضروف از گوش امکان‌پذیر نباشد و برای اصلاح و تغییر شکل بینی به  مقدار غضروف زیادی نیاز باشد از غضروف دنده‌ها برای پیوند به بینی استفاده می‌شود. با ایجاد یک برش کوچک در ناحیه قفسه سینه غضروف دنده برداشته می‌شود.

رینوپلاستی غضروف با استفاده از غضروف‌های اهدایی

در صورتی که افراد دارای آسیب‌های جدی در ناحیه غضروف و استخوان‌های بینی باشند برای پیوند غضروف به بینی باید از غضروف‌های اهدایی از بانک غضروف برای رینوپلاستی غضروف استفاده کرد. این غضروف‌ها از بدن افراد فوت شده خارج می‌شود. بافت غضروف از قسمت تیغه بینی، گوش و دنده افراد اهدا کننده برای پیوند برداشته شده و ابتدا توسط پرتودرمانی و رادیاسیون برای از بین رفتن سلول‌های آن‌ها و فقط برجا ماندن خود غضروف قرار می‌گیرند. استفاده از این نوع غضروف در مقایسه با غضروف طبیعی بدن خود فرد بیمار با مشکلاتی همراه بوده و ممکن است پس از مدتی تحلیل رفته و موجب ایراداتی در ظاهر بینی فرد شود.

پیوند غضروف به بینی با استفاده از غضروف‌های مصنوعی

در بسیاری از موارد ممکن است جراح بینی از غضروف‌های مصنوعی برای ترمیم بینی استفاده کند. در واقع با استفاده از انواع غضروف‌های مصنوعی برای پیوند به بینی، شکل مناسب و دلخواهی را به نوک بینی داد. از غضروف‌های مصنوعی می‌توان برای جراحی بینی گوشتی و جراحی پره بینی و همینطور جراحی بینی طبیعی نیز استفاده کرد. یکی از مزایای قابل توجه استفاده از غضروف مصنوعی برای رینوپلاستی غضروف، ایجاد نکردن برش در نواحی دیگر بدن در طول جراحی بینی است.

نحوه انجام رینوپلاستی غضروف

برای انجام این جراحی ابتدا جراح بینی برشی را در پوست بینی با استفاده از تکنیک جراحی بینی باز ایجاد کرده، و سپس اقدامات لازم را برای رفع نقص‌ها و مشکلات بینی انجام خواهد داد. پس از این مرحله غضروف‌های انتخابی به ناحیه مورد نظر برای فرم‌دهی به بینی پیوند خواهند خورد. در انتها نیز بینی بخیه خورده و پانسمان می‌گردد.

دوران نقاهت پس از جراحی پیوند غضروف به بینی

دوران نقاهت این جراحی بسیار کوتاه بوده و پس از مدت یک هفته افراد می‌توانند فعالیت‎‌های روزمره خود را از سر بگیرند. در این جراحی علاوه بر استفاده از اسپلینت خارجی برای کنترل ورم و محافظت بینی از اسپلینت داخلی نیز برای محافظت از غضروف پیوندی استفاده می‌شود. برای گذراندن موفقیت آمیز این دوران بدون ایجاد هیچ مشکلی رعایت یک سری موارد الزامی است. این موارد شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی
  • استفاده از دو بالش درهنگام خواب و استراحت
  • خودداری از پایین گرفتن سر به مدت طولانی
  • خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین
  • خودداری از انجام فعالیت‌هایی که باعث ضربه به بینی خواهند شد.
  • خودداری از فعالیت‌های ورزشی حرفه‌ای

سخن پایانی

عمل پیوند غضروف به بینی به طور معمول برای اصلاح و ترمیم بینی استفاده می‌شود. انتخاب نوع غضروف بینی برای پیوند بسیار مهم بوده و باید توسط بهترین جراح بینی انتخاب و انجام شود، تا احتمال عوارض ناشی از آن به حداقل برسد.

  • ۰۱/۱۱/۲۶
  • maghaledooni maghaledooni

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی